Servisi

Outlook web app

Outlook on the Web

Outlook on the Web je "on-premise" softversko rešenje kompanije Microsoft za pristup mejl nalogu putem omiljenog pregledača. Sadrži veliki broj funkcionalnosti koje sadrži i desktop varijanta Microsoft Outlook aplikacije.

Pristup namenjen za: Zaposleni Fakulteta

Link: owa.fon.bg.ac.rs


Outlook web app

Studentski mejl

Studenti Fakulteta imaju mejl nalog kome pristupaju preko Office 365 portala. Za više informacija o aktiviranju naloga možete pogledati sledeće uputstvo.

Pristup namenjen za: Studenti

Link: outlook.office365.com


Office 365 logo

Office 365

Office 365 je skup servisa i usluga kompanije Microsoft koji pomaže organizacijama da svoje poslovanje obavljaju i u "oblaku". Sadrži set alata kao što su Word, Excel, Powerpoint, kao i servise za kolaboraciju i komunikaciju - OneDrive for Business, Microsoft Teams.

Pristup namenjen za: Zaposleni, Studenti, Alumni

Link: office365.fon.bg.ac.rs


Licencirani Microsoft softver

Svi korisnici FON naloga imaju pravo pristupa portalu za preuzimanje Microsoft licenciranog softvera (bivši MSDNAA). Na portalu možete preuzeti najnovije verzije Windows operativnog sistema, prateće alate za razvoj softvera itd.

Pristup namenjen za: Zaposleni, Studenti, Alumni

Link: azuredevtools.fon.bg.ac.rs


Microsoft Azure

Svi korisnici FON naloga imaju pravo pristupa Microsoft Azure portalu.

Pristup namenjen za: Zaposleni, Studenti, Alumni

Link: https://portal.azure.com/


Eduroam logo

eduroam servis

Eduroam (education roaming) servis je besplatan servis za pristup internetu koji je dostupan u više od 60 zemalja sveta. Korišćenjem FON naloga, zaposleni, studenti i alumni Fakulteta mogu koristiti internet u bilo kojoj instituciji u zemlji i inostrantsvu koja podržava eduroam servis.

Pristup namenjen za: Zaposleni, Studenti, Alumni

Uputstvo za povezivanje


Wifi logo

FON Wifi

Namena FON Wifi sistema je omogućavanje zaposlenima Fakulteta da pristup svojim mrežnim resursima mogu koristiti i iz kluba zaposlenih i ostalih prostorija na Fakultetu gde se nalazi FON Wifi.

Pristup namenjen za: Zaposleni Fakulteta

Za više informacija o ovom servisu se obratite osoblju Računskog centra.

Ostali servisi

U narednom periodu putem FON naloga biće omogućen pristup i drugim servisima koje Fakultet pruža studentima i zaposlenima.